Friday 20 June 2014

Surdegsväljare inte hopplöst bakom flötet

Läste Carolin Dahlmans text i expressen: Surdegsväljarna biter sig själva i skägget och kan bara hålla med om det Fredrik Virtanen skrev när han delade länken på twitter; "Liberaler i panik"

Om det här är ett försök att få surdesväljarna tillbaka till mittenfållan så kanske inte den bästa vägen att kalla dem ytliga hycklare som röstar på inne-partier.

 Ja, det krävs välstånd för att få en utbildning, ett bra jobb, och för att kunna vara sådär lagom påläst på genus, och miljö. Men hur ska det välståndet skapas? Ska det skapas på kostnad på miljön? ska det skapas igenom att hålla kvar maktstrukturer som gör grupper i samhället mera utsatta?

Problemet är inte att arbetslinjen är tråkigt saklig, utan att den inte innehåller någon lösning för de problem som t.o.m den privilegierade surdegsväljaren ser. Klassamhället, rasism, och könsmaktsordningen. Om det är nu är en viktig målgrupp för moderaterna/ sossarna så borde de bredda sin arbetslinje och ta med arbetsförhållande, genus och miljön. Precis som v, mp, och fi borde bredda med en mera ansvarstagande ekonomiskt alternativ.

Tror inte eller att det är så lätt att det bara är södermänniskor som lockas till v, mp och f!. Utan det är också de människor som handlar på lidel. Utförsäljningen av bostäderna i Alby lockade kanske inte eller flera människor till moderaterna eller socialdemokraterna.

Tuesday 17 June 2014

En första post

En till blogg men med annat innehåll Ska försöka bli lite mera specialiserad när det gäller mitt bloggande. Så som ett komplement till Media och kommunikation på åländska så kommer den här bloggen att funngera. Media och kommunikation på den ena, mera samhälle och mera generella funderingar på den här.