Monday, 21 July 2014

Kommentar till Lördagens insändare i ÅT om pride, problem och flyktingmotagande


Först tal om flyktingmottagande, och nu en pridefesitval. Var lite oroligt för att det var illuminati som var framme igen. Men enligt en insändare, kan det vara kvinnliga politiker som ligger bakom. ;) 

Insändare i lördagens Ålandstidningen (2014-07-19) Varför anordnar Åland en Pridefestival? (ej på webben, bakom betalvägg) Rubriken kanske inte säger vart det barkar, men läser en vidare så går det att läsa;
"kvinnliga politiker!", "pridefestival", "...känns allt bara fel...", "Vem vill skämma ut sig på Åland?", En liten radda om hur invandringen förstör(t) Sverige. "Varför längtar ni efter ett samhälle med problem?"Det första jag undrar är varför ÅT ger människan en plattform på insändarsidan? Det är inte så att han för fram något nytt. Eller att han för fram något att debattera. Inskränkthet är svårt att argumentera mot. Han för fram ett konstaterande; Pridefestivaler är dåliga, invandringen förstörde Sverige, bägge två är dåliga val för Åland, punkt. Utan ett bemötande på samma sida blir det här konstaterandet oemotsagt, till nästa tidning lämnar pressarna (med lite tur).

Till de "faktafel" han för fram. Ingen kvinnlig politiker ligger bakom pride. Det går trender i var ens sympatier ska ligga, men det är inte, såvitt jag vet, politiker som tagit initiativet till Pridefestivalen. På gott och ont. Bra för att det blir äkta, dåligt för att det visar att den typen av frågor inte finns på den politiska dagordningen.

Varför kvinnor (för jag gissar att han syftar på könet och inte attributet) skulle vara särskilt drivande har jag ingen aning om. Kvinnor som är politiker är tydligen det närmsta en kommer onda superskurkar i hans värld. Bad choice, tycker att folk på tunnelbana som äter vitlök, och skoskav rankas högre bland real life vilians.

Han är också vilse när han skriver att flyktingmottagande förstörde Sverige. Det gjorde det inte och det kommer inte att förstöra Åland, varken i framtiden eller de tidigare gånger flyktingar har tagits emot på holmen. Problemen däremot är intolerans, okundskap, orättvisor, och ojämlikhet. Och de är en del av inredningen sedan länge.